Vi ser nærmere på den snarest muligt.
Kan du ikke se alle hvalpeannoncerne efter du har oprettet din egen. Prøv da, at genstarte din computer.
Din egen annonce vil først være klar på hjemmesidens hvalpeliste efter godkendelse af hvalpeannoncen.
God fornøjelse med dine hvalpe.
Svar fra Betina Sabinksy
Ja, det kan man, både mentalt og fysiskt, ligesom hos mennesker. Hvis vi får mange informationer (mental træning så som indlæring af øvelser og problemløsninger) eller skal koncentrere os længere tid af gangen så oplever vi at vi bliver trætte, vi får svært ved at udføre opgaven korrekt og vi laver flere fejl, det samme vil ske hos hunden. Hunde kan ikke holde koncentrationen i alt for lang tid og har behov for pauser undervejs samt op til flere dages hvile, koncentration skal trænes langsomt op i små trin og alle racer samt individer er forskellige.
Mange hunde får faktisk alt for meget fysisk motion og det skaber stress og går ud over adfærden. Vi har alle behov for at være fysiske, både mennesker og dyr, men vi skal lære at skelne mellem fysisk høj aktivitet og fysisk lav aktivitet, dernæst skal vi lære at balancere det i forhold til den enkelte hund. Har vi en hund som har problemer med adfærden i nogle situationer så skal vi fokusere mere på fysisk lav aktivitet så som langsomme gåture, der gerne må være lange, motorik og balanceøvelser, søgeøvelser og snuse-til-alt på-sin-vej øvelsen.
Ved fysisk høj aktivitet så som bold- og pindekast, cykel- og løbeture eller høj aktiv hundesport er det nødvendigt at vide, at det skaber unødvendigt højt stressniveau. Det skal derfor balanceres individuelt med flere dages ro, hvile og fysisk lav aktivitet efterfølgende.
Når det er sagt, så er det vigtigt at man holder sin hunds hjerne i gang hele livet med ny positiv læring og selvfølgelig med balanceret fysiske aktiv stimulering.
- hvor meget må man træne sin hvalp og unghund?
Hvalpe og unghunde kan ikke koncentrere sig i lang tid ad gangen. Hvalpe og unghunde skal have flere pauser og ro ind i mellem træningsøvelserne. Jeg holder som regel et træningspas på 1-3 minutter og derefter ro og hvile på et tæppe med et tyggeben eller andet. Det er vigtigt for at hvalpen og unghunden lærer kunsten at balancere mellem at være aktiv og rolig. Roen er også noget som skal trænes men som vi ofte glemmer, afhængig af individ kan det variere hvor meget ro kontra aktivitet i et træningspas. Mit træningspas kan se således ud;
1-3 minutters træning af én øvelse
3-5 minutters ro med mig
1-3 minutters træning af én øvelse
3-5 minutters ro med mig
Jeg kan træne flere små pas eller stoppe ved kun få pas afhængig af individ og bygger så langsomt op i fokus og koncentration. Det vigtigeste er at stoppe inden hunden bliver alt for træt, så har du haft 2 gode pas på 1-3 minutter træning og 2 pauser så stop træningen og fortsæt senere igen eller dagen efter. Hvis din hund begynder at ignorere dig ved at fokusere på de andre hunde, snuse i græsset eller bide i snoren m.m. så er det fordi din hund er træt og du bør stoppe og gøre træningen nemmere og kortere næste gang.
Ja - De første 16 uger i en hvalps liv er den vigtigste periode overhovedet, når det gælder socialisering. Jo flere positive oplevelser med andre hunde og mennesker hvalpen får i den periode, jo mere social og velfungerende bliver den som voksen. Men husk at hunde og eller hvalpe ikke skal løse deres konflikter selv, nøjagtig som med børn. Hjælp din hvalp/hund og sig fra både overfor andre hunde men også i mødet med mennesker.
Neden for kan du læse Dyrefondets gode råd.
Gode råd omkring socialisering.
Introduktion til Træf
Islandshunden er medlemsblad for islandsk fårehundeejere, som er medlem af Islandsk Fårehundeklub.
Islandshunden har over 500 abonnenter i både ind- og udland og et samlet oplag på 650 stk. Bladet tilsendes desuden dyreklinikker over hele landet.
Mere end hver 3. ejer af islandsk fårehund i Danmark er medlem af klubben, og medlemsbladet er klart noget af det, der tiltrækker nye medlemmer og fastholder nuværende.
Islandshunden er på 28-36 sider i fuld farve. Det udkommer 4 gange årligt og bladet indeholder oplysende og underholdende stof om islandske fårehunde, information om forskning, debatskabende artikler, spændende historisk stof, fotoreportager og meget mere.
Islandshunden er medlemmernes blad
Læs mere...
Læs mere...
Læs mere...
© 2024 Islandsk Fårehundeklub. All rights reserved.
Islandsk Fårehundeklub er den officielle specialklub for islandske fårehunde under Dansk Kennel Klub.
Du kan her læse mere om den islandske fårehund, få råd og vejledning, se om der er hvalpe til salg og følge med i klubbens arrangementer