Overordnet forretningsorden for samarbejdet mellem bestyrelse og udvalg/tillidsposter i Islandsk Fårehundeklub. Vedr. det daglige samarbejde
Et udvalg arbejder indenfor rammerne af det til enhver tid gældende kommissorium for udvalget.
Et udvalg samarbejder med bestyrelsen gennem den kontaktperson, der er udpeget af bestyrelsen.
Et udvalg kommunikerer med og kan bringe anliggender for bestyrelsen via deres kontaktperson.
Ved presserende anliggender kan udvalgsformanden/tillidsposten tage direkte kontakt til formanden, der vil tage stilling i sagen og herefter bringe den for bestyrelsen.
Efter afholdelse af udvalgsmøder indsendes der et beslutningsreferat, som har til formål at orientere bestyrelsen.
Ved forfald eller ønske om at styrke udvalget kan udvalget selv foreslå nye medlemmer, som indstilles til godkendelse i bestyrelsen via kontaktpersonen.
Udvalgene udarbejder en beretning for det forgangne år, til årets generalforsamlingsmateriale. For relevante udvalg, udarbejdes ligeledes materiale til ISIC-rapporten.
Vedr. udvalgenes økonomi
Et udvalg kommer med udkast til budget for udvalget i slutningen af december. Efter bestyrelsens godkendelse af udvalgets budget, kan udvalget disponere indenfor dette.
Et udvalg aflægger regnskab minimum en gang om året, og afleverer dette senest start januar til kassereren, for det forgangne år.
Vedr. godtgørelse
For et udvalgsmedlems nødvendige kørsel i forbindelse med en aktivitet, kan der udbetales kørselsgodtgørelse i henhold til klubbens Organisationshåndbogs ”Kørsel og Rejsegodtgørelse”.
Kørselsbilag skal attesteres som følger: Udvalgsformanden attesterer for udvalgsmedlemmer, medens udvalgskasserer attesterer udvalgsformænds bilag. Ved manglende udvalgskasserer er det klubbens kasserer der attesterer.
For et udvalgsmedlems nødvendige kørsel med trailer, kan der afregnes med 20 % af statens lave takst, samt eventuelle dokumenterede ekstra udgift for broafgift.
Ved aktiviteter eller møder hvor medlemmer repræsenterer klubben kan diæter refunderes med op til kr. 125,- pr. deltager, mod fremsendelse af bilag til udvalgets- eller klubbens kasserer.
Vedr. sponsorsamarbejde mellem udvalgene
De udvalg, der har behov for præmier og sponsorater, finder en sponsoransvarlig, der kan indgå i et samarbejde på tværs af udvalg/aktiviteter/interesser.
Dette samarbejde kommunikerer i fællesskab til såvel klubbens medlemmer som til eksterne partnere, med en samlet beskrivelse af de forskellige aktiviteter der søges præmier og sponsorater til.
Mellem de sponsoransvarlige udpeges en koordinator, der koordinerer samlet henvendelser til sponsorer (medlemmer såvel eksterne partnere).
Vedr. udvalgenes afholdelse af trænings-/kursusaktivitet
Aktiviteten er som udgangspunkt for islandske fårehunde og forudsætter som udgangspunkt medlemskab af Islandsk fårehundeklub.
Aktiviteten skal indholdsmæssigt ligge indenfor DKK’s retningslinjer for aktiviteten eller tilsvarende aktivitet.
Trænings-/kursusaktiviteten aftales med udvalgets kontaktperson, der i tvivlstilfælde kan inddrage bestyrelsen.
Afregning af aktiviteten skal ske i henhold til et i forvejen aftalt budget.
Vedr. udvalgenes afholdelse af ekstraordinære/velgørende aktiviteter
Aktiviteterne afholdes udelukkende i forbindelse med ordinære arrangementer (mesterskaber, konkurrencer etc.) og skal stå i et rimeligt forhold til både arrangementets og klubbens formål.
Aktiviteterne kan kun udgøre en lille del af det ordinære arrangement og må ikke konkurrere med selve arrangementets formål.
Den ekstraordinære aktivitet aftales med udvalgets kontaktperson, der i tvivlstilfælde kan inddrage bestyrelsen.
Eventuelle udgifter i forbindelse med den ekstraordinære aktivitet, skal godkendes af bestyrelsen, forud for afholdelsen af aktiviteten.
Kommissorier for udvalg i Islandsk Fårehundeklub
Avlsudvalget
Formål med udvalget Avlsudvalgets overordnede mål er at vække interesse for, samt fremme avlen af brugsegnede, mentalt og eksteriørmæssigt sunde racetypiske hunde, gennem samarbejde med opdrætterne.
Samt at bevare racens specifikke egenskaber, i overensstemmelse med racestandarden for den islandske fårehund og bevare den genetiske variation.
Motivation/baggrund for udvalget
Avlsudvalget er bestyrelsens rådgivende ekspertudvalg indenfor avl og opdræt.
Udvalget giver råd og vejledning til de tæveejere/hanhundeejere, der måtte ønske det i forbindelse med avl og opdræt
Udvalget arrangerer foredrag og seminarer for opdrætsinteresserede
Udvalget skriver artikler om avl og opdræt til bladet og hjemmeside
Udvalget følger racens udvikling gennem statistikker og analyser
Udvalget holder tæt kontakt til, og udveksler information med andre avlsudvalg i ISIC
Rådgivning til nye hvalpekøbere
Succeskriterier og hvordan ved vi, at det lykkes?
At alle opdrættere kender vores avlsanbefalinger og etiske retningslinjer
At flest mulige opdrættere vælger at følge avlsanbefalingerne helt eller delvist.
At mange søger råd og vejledning
At så mange opdrættere som muligt bidrager med tilbagemelding omkring parring, fødsel og hvalpenes opvækst
At mange viser god interesse for at deltage i foredrag/seminarer
God interesse for diverse sundhedsundersøgelser, MBU, udstillinger og hyrdearbejdsbeskrivelser
Råderum og bindinger/begrænsninger DKK bestemmer restriktioner, bestyrelsen bestemmer avlsanbefalingerne i samarbejde med udvalget. Udvalget er rådgivende overfor bestyrelsen i alle spørgsmål angående avlsarbejde. Avlsudvalgets opgave er givet i klubbens love, hvor det i §3 (klubbens formål) hedder: ’... gennem oplysning om hensigtsmæssig avl at bidrage til at bevare og/eller forbedre racens kvalitet i forhold til FCI standarden, herunder sundhed, temperament, eksteriør og brugsegenskaber.’ I lov §4 udmøntes klubbens samarbejde på avlsområdet med DKK. Herunder at ’Islandsk Fårehundeklub er DKK’s sagkyndige inden for avlsarbejdet vedrørende den islandske fårehund.’ Internt i klubben samarbejdes der med de relevante udvalg ift. afbalancering af de ’4 ben’ (eksteriør, mentalitet, sundhed og arbejdsegenskaber) i avlsarbejdet. I det internationale avlssamarbejde, ISIC, er avlsudvalgets formand klubbens repræsentant.
Udvalgets organisering Udvalget er organiseret med en formand der er organisator, tovholder og repræsentant i forhold til ISIC. Udvalget består af et passende antal medlemmer til at varetage øvrige funktioner/ansvarsområder, som fordeles mellem udvalgsmedlemmerne:
Hanhundehenvisning/matchning med tæver
Varetagelse, opdatering af og kontrol med hanhundeliste
Besvarelse af diverse spørgsmål
Indberetning af kuld med videre til ISIC databasen
Racespecifik avlsstrategi
Registrering og ajourføring af data og statistik
Formidling af oplysning til medlemmer via brochurer, blad og hjemmeside
Anden form for formidling via oplæg, foredrag eller lignende
Sekretærfunktion i forbindelse med referater og rapporter
Ajourføring af hvalpelisten
Ajourføring af opdrætterlisten
Eventuelt opdrætterbesøg/støtte.
Eventuelt mentorordning/ERFA gruppe.
Arbejder mod fælles undersøgelser, herunder HD
Udvalgets kommunikation
1-2 fysiske årlige møder, ellers foregår kommunikationen på mail og online
Bladudvalget Motivation/baggrund for udvalget Bladudvalgets opgave er at varetage det redaktionelle arbejde med og udgivelse af klubbens blad ’Islandshunden’. Bladet er et trykt medie som distribueres til ordinære medlemmer af klubben og er dermed det medie som når ud til alle klubbens medlemmer. Bladet distribueres endvidere – i trykt eller elektronisk form – til DKK, samarbejdende specialklubber for islandske fårehunde i andre lande, samt til udvalgte organisationer og samarbejdspartnere.
Formål med udvalget Bladudvalget arbejder for opfyldelse af formål og indhold for ’Islandshunden’ som står beskrevet på klubbens hjemmeside/i organisationshåndbogen. Denne beskrivelse kan ændres i samarbejde mellem bestyrelse og bladudvalg. Bladudvalget baserer bladet på indsendt materiale og ønsker fra medlemmer, bestyrelse og andre med tillidsposter i klubben. Bladudvalget har herudover redaktionel frihed til at opfylde formålet med bladet gennem inddragelse (oversættelse) af artikler fra andre klubber i ISIC samarbejdet og ved at viderebringe relevante artikler som kan være til nytte og oplysning for medlemmerne.
Succeskriterier og hvordan ved vi, at det lykkes? Bladet er klubbens ansigt udadtil. Bladet har et særligt ansvar for at informere medlemmerne om klubbens aktiviteter, herunder information om avl- og sundhedsforhold, samt i det hele taget at vække og understøtte interessen for opfyldelse af klubbens formål. Bladets væsentligste succeskriterie er at opretholde et bredt informations- og oplysningsniveau og derigennem fastholdelse af medlemmer.
Råderum og bindinger/begrænsninger Bladudvalget fastlægger en årlig produktionsplan, som bestyrelsen godkender. Bestyrelse, udvalg og andre med tillidsposter i klubben kan indlevere materiale vedr. deres respektive områder til ’Islandshunden’ i forhold til de deadlines som er fastsat i produktionsplanen. Efter deadline kan materiale kun imødekommes, hvis der på forhånd er indgået en aftale herom. Materiale der modtages efter deadline kan komme i betragtning til efterfølgende blade, hvis det ønskes. Redaktionen fastsætter og prioriterer – inden for de rammer, der er udstukket – antallet af artikler, deres placering i bladet og den grafiske udformning. Formanden informeres i god tid inden deadline om hvilket indhold, der forventes i det kommende blad. Eventuelle redaktionelle kommentarer og ønsker fra bestyrelsen skal være bladudvalget i hænde hurtigst muligt herefter og inden deadline. Formanden modtager det færdigopsatte blad til gennemgang ift. de juridiske forpligtelser denne har som ansvarshavende redaktør to dage før trykning. Eventuelle juridiske begrundede korrektioner kan foretages, men der kan ikke på dette tidspunkt foretages redaktionelle ændringer af bladet.
Udvalgets organisering Redaktionen af ’Islandshunden’ består af et passende antal medlemmer til at varetage opgaverne. Redaktionens medlemmer fordeler arbejdsopgaverne imellem sig og arbejder ift. den fastlagte produktionsplan. Klubbens formand er samtidig ansvarshavende redaktør for ’Islandshunden’. Samarbejdet med de eksterne aktører – grafiker og trykkeri – aftales internt i redaktionen og udføres ift. produktionsplanen.
Udvalgets kommunikation Internt i udvalget kommunikeres via mail, telefon og møder over SKYPE/MESSENGER: Ved afholdelse af møder udfærdiges der et mødereferat, som sendes til bestyrelsen og er beregnet til offentliggørelse på klubbens hjemmeside.
Udvalgets økonomi/ressourcer Indtægter kan forekomme gennem tegning af annoncer til bladet og for annoncering gælder: Annoncemateriale skal være af relevans for klubbens formål. Al annoncemateriale fremsendes som fil klar til opsætning. Vedr. køb af annoncer gælder prislisten som findes på hjemmesiden under gebyrer. Annoncer kan bevilliges gratis plads i bladet under følgende omstændigheder:
Klubbens hovedsponsor (foderpræmier) har fast en helsides annonce i bladet.
Bidragsydere til faglige artikler/billedmateriale i bladet kan få en annonce af rimeligt omfang i bladet vedr. hundefaglige erhverv (adfærdsbehandler, hundetræner, dyrlæge eller andre hunderelevante fagområder). Annoncen sættes i det blad, som der er ydet bidrag til. Ved faste og løbende bidrag vil annoncen også være fast.
Sponsorer til enkeltarrangementer (både medlemmer og erhvervsliv), der stiller præmier til rådighed for klubbens særarrangementer takkes i en skriftlig omtale og nævnes ved navn i det blad som følger efter det pågældende arrangement.
Hyrdeudvalget
Motivation/baggrund for udvalget Hyrdeudvalget arbejder for at beskriver hyrdeinstinktet hos Islandske Fårehunde. Hyrdeudvalget er et stående udvalg.
Formål med udvalget
Formålet med hyrdeudvalgets arbejde er at afholde klubbens hyrdeanlægs- og arbejdsbeskrivelser. Resultater af afholdte hyrdeanlægs- og arbejdsbeskrivelser vidergives til avlsudvalget med henblik på at inddrage dette som et kriterie i forhold til avl.
Succeskriterier og hvordan ved vi, at det lykkes?
Udvalget arrangerer hyrdeanlægs- og arbejdsbeskrivelser i forskellige dele af landet med god deltagelse.
Interesse for at arbejde videre med hundene.
At opdrættere prioriterer hyrdebeskrivelse som en vigtig avlsanbefaling.
Råderum og bindinger/begrænsninger Målgruppen er primært foreningens nuværende medlemmer. Sekundært at tiltrække personer der endnu ikke er medlemmer, for derigennem at gøre disse interesserede i at melde sig ind i klubben. Beskrivelserne afholdes efter behov/efterspørgsel, dog årligt minimum 1 i Jylland og 1 på Lolland.
Udvalgets organisering Alle beskrivelser koordineres af udvalgets formand, herunder invitation til blad, Facebook og klubbens hjemmeside m.m.
Udvalgets kommunikation Kommunikation med medlemmerne foregår via klubbens hjemmeside, bladet Islandshunden og klubbens Facebookside. Internt i udvalget foregår kommunikation primært via e-mail og onlinemøder
Sportsudvalget
Under udarbejdelse.
Mentalbeskrivelsesudvalget
Motivation/baggrund for udvalget
Mentalbeskrivelsesudvalgets overordnede mål er at fremme interessen for brugsegnede, mentalt sunde og racetypiske hunde i overensstemmelse med racestandarden for islandsk fårehund.
Tilstræber et passende antal mentalbeskrivelser geografisk fordel over hele landet.
En mentalbeskrivelse er aldrig et mål i sig selv, men et værktøj i avl og opdræt. Vigtighed må derfor afspejle bestyrelse, generalforsamlings og avlsudvalgs holdning og mål.
Formål med udvalget Unghundementalbeskrivelse fremover forkortet: MBU
At øge interessen hos opdrættere for brugen af MBU som et af værktøjerne i udvælgelse af egnede kombinationer af forældredyrene til et kuld hvalpe.
At øge interessen hos den almindelige hundeejer, idet en MBU giver et bedre kendskab til hundens stærke og svage sider, for hermed at kunne forebygge/håndtere evt. problemer.
At arrangere et passende antal MBU geografisk fordelt i hele landet
At udvalget følger racens udvikling gennem statistikker og analyser.
Succeskriterier og hvordan ved vi, at det lykkes?
Vi ved det lykkes:
Når en stor procentdel af hvalpene født på et år deltager i en MBU når de har den rette alder.
Når en stor del af opdrætterne samler deres kuld og tilmelder dem til MBU, når de har den rette alder. Måske med helt eller delvis betaling af opdrætter.
Når analyser viser, at hundenes beskrivelser nærmere sig ønskeprofilen mere og mere.
Råderum og bindinger/begrænsninger
Der skal være 4 DKK uddannede beskrivere, som skal have forplejning fra kl. 7 morgen til kl. 18 aften på en MBU.
Beskriverne skal have statens takst i kørepenge. Beskriverne har ofte langt at køre, selv om, vi bestræber os på at arrangere MBU så centralt som mulig.
Leje af egnet område til MBU koster p.t. typisk 1000kr for en dag.
DKK skal have leje for MBU bane, et grundbeløb + et beløb for registrering af hver hunds MBU
Arrangør/vært fra IF skal også have transport betalt + forplejning på dagen.
Udvalgets organisering Udvalget er organiseret med en formand, og tilpas antal medlemmer til at kunne arrangere og afholde beskrivelser i henholdsvis Jylland, Fyn og Sjælland.
Udvalgets kommunikation
Kommunikationen foregår primært på mail, telefon og online. Evt et fysisk møde ved behov.
Kommunikation med klubbens medlemmer foregår på klubbens hjemmeside, Facebook og blad.
Tilbagebetaling af indbetalte prøvegebyrer Der tilbagebetales tilmeldingsgebyrer for beskrivelser ved;
Framelding før tilmeldingsfristens udløb
Framelding efter tilmeldingsfristens udløb, såfremt der er en anden hund som overtager pladsen.
Hvis hunden ikke kan deltage pga. sygdom/skade, og der samtidig fremsendes en autoriseret dokumentation i henhold til Dansk Kennel Klubs reglement.
Regionerne
Økonomisk råderum I Islandsk Fårehundeklub får hver region tildelt et beløb pr. år, som fastsættes ud fra budgettet, der er dog regler/retningslinjer for hvordan pengene skal forvaltes.
Det skal være arrangementer som alle medlemmer har mulighed for at deltage i.
Arrangementer skal være annonceret på både hjemmeside og officiel Facebook side samt bladet, hvis dette er muligt i forhold til hvornår næste blad udkommer.
På gåturs arrangementer kan der max bruges kr. 125,- pr. gåtur – dog er særlige gåture undtaget, såsom nytårsgåtur, gåtur i forbindelse med hundens dag eller lign. Ved tvivl kan bestyrelsen kontaktes.
Ved større arrangementer, yders der et tilskud pr. deltager og eller pr. hund på max. kr. 125,- ( ved f.eks. hundesvømning er det pr. hund og ved arrangementer til foredrag, grillhygge eller lign. er det pr. deltager).
Hvis det er arrangementer med begrænset antal deltagere (hundesvømning, hundemassage eller lign) skal der laves flere arrangementer så alle som har lyst til at deltage, har muligheden for det.
Vi opfordrer til at der laves små ”skriv” til bladet, når der laves arrangementer ud over de almindelige gåture. Det skal på ingen måde være lange rapporter eller lign, men vi tænker man med billeder og tekst fylder ca. en halv side i bladet.
For ekstraordinære/større arrangementer, er regionerne altid velkommen til at kontakte bestyrelsen, for at søge om tilskud til disse.
Træfudvalget Motivation/baggrund for udvalget Udvalget har til formål at samle klubbens medlemmer og andre interesseret, en weekend om året, om den Islandsk Fårehund.
Formål med udvalget Det årlige træf er for alle medlemmer og er et vigtigt socialt møde for at styrke fællesskabet og skabe nye relationer, både mellem mennesker og hunde. Vigtigst af alt er at mødes og hygge sig sammen, se og hører hvad andre har brugt året på og blive inspireret. Se nogle af de aktiviteter som man måske ikke selv bruger tiden på med sin(e) hund(e). Træffet har til formål at skabe samhørighed mellem klubbens medlemmer.
Udvalget skal hvert år lave et træf, med plads til de forskellige aktiviteter som de forskellige udvalg i klubben har. Derudover skal udvalget lave aftaler med afholdelses steder (campingpladser) om det kommende træf, lave gode prisaftaler som kommer alle deltagere til gode.
Det er ønskeligt at udvalget finder pladser med 30 hytter og et stort åbent område der egner sig til træffets aktiviteter, i det omfang det er muligt. Træffet skifter beliggenhed i forhold til landsdele, så det hver tredje år er i Jylland, hvert tredje år på Fyn og hvert tredje år på Sjælland så vidt det er muligt.
De opgaver der er på selve træffet, er opgaver som bliver uddelegeret til medlemmer/deltagere der gerne vil tage en tørn og løse en opgave. Det er således vigtigt, at der udover permanente medlemmer af træfudvalget også er andre medlemmer der deltager aktivt i planlægning af og afvikling af træffet.
Opgaver op til træf:
Bookning af hytter/campingpladser/teltpladser
Bestilling af telt, borde/stole, el-tavle, lys m.m.
Lave tilmelding til selve træffet samt sende mail med betalingsinformationer til de tilmeldte
Sørge for bestilling af middag til lørdag aften
Udarbejde træfkatalog
Sørge for div. indkøb som engangs service, kaffe, saft m.m.
Købe og pakke lodder.
Stille borde og stole op og pille ned igen
Lave aftale med sted til næste års træf
Opgaver mens træffet står på:
Klubcup
Lotteri
Fælles middag lørdag aften
kaffe/the og saftevand på kanden hele træffet igennem
Opsætning af ”prutte-poser”, skraldespande/poser m.v.
Succeskriterier og hvordan ved udvalget, at det lykkes? Succeskriteriet for træffet kan måles ved antallet af medlemmer der deltager både i de forskellige aktiviteter og selve træffet. Et af udvalgets succes kriterier er at styrke fællesskabet, det er det største succes kriterier udvalget har. Udvalget ved det lykkedes, når det ses at deltager antallet er stabilt og gerne med en opadgående tildens. Det er en succes når folk er glade og tilfredse for træffet generelt. For de tiltag der laves og når alt går op i en højere enhed og ikke mindst når vores medlemmer kommer tilbage år efter år. Udvalget skal sørge for at der ikke er underskud, men at der er økonomi til planlægning, kørsel samt div. indkøb i forbindelse med næste års træf. Råderum og bindinger/begrænsninger Udvalget skal følge klubbens love og vedtægter. Udvalget skal arbejde med det budget der er udarbejdet og som er blevet godkendt af bestyrelsen. De forskellige aktiviteter på træffet, så som den officielle udstilling, agility og rally prøver m.m. bliver afholdt af de forskellige udvalg, som er underlagt DKK regler og love for afholdelse af disse. Træffet skal overholde de af afholdelsesstedets regler, og skal derudover være opmærksomme på om der er særlige aftaler der skal laves i forhold til brandmyndigheder, politi, kommuner m. f. samt sørge for de fornødne spiritusbevillinger.
Udvalget ser ikke begrænsninger, så længe budgettet holdes. Træffet skal som minimum indeholde fælles middag lørdag aften, en klubcup (Skue lign. udstilling) samt det årlige lotteri, hvor det er medlemmerne der tager lotteripræmierne med. Udvalgets organisering Udvalgsformanden har det overordnet ansvar, men der er ingen i udvalget der har særlige ansvar eller bestemmelser. Udvalget taler sammen og får løbende fordelt opgaverne mellem sig, og det er ikke nødvendigvis den samme som laver det samme hver år. Udvalgets kommunikation Udvalget lægger min. et faste møde i forbindelse med besigtigelse af næste års placering samt et møde op til selve træffet. Yderligere møder planlægges efter behov. Udvalget kommunikerer til klubbens medlemmer via klubbens hjemmeside, medlemsbladet Islandshunden og klubbens Facebook side. Der sendes invitation til søsterklubber i landende omkring os. Invitationen sendes på dansk og engelsk.
Under afviklingen af træffet tilstræbes det at opstilles en informations bod.
Udstillingsudvalget Motivation/baggrund for udvalget Udstillingsaktiviteter er en væsentlig del i udfoldelse af klubbens formål. Udstillingsudvalget er et stående udvalg, der sørger for at klubbens udstillinger bliver arrangeret, koordineret og afviklet.
Formål med udvalget Formålet med udstillingsudvalgets arbejde er at afholde klubbens udstillinger. Opgaven består i at afholde udstillingerne, således at alle medlemmer i klubben tilgodeses på en sådan måde at udstillingerne – sammen med de af Dansk Kennel Klub afholdte udstillinger – fordeles jævnt mellem landsdelene (Jylland – Fyn – Sjælland). Det er i denne forbindelse blandt andet udstillingsudvalgets opgave at:
engagere autoriserede dommere i henhold til Dansk Kennel Klubs/FCI’s regler.
engagere autoriseret ringpersonale i henhold til Dansk Kennel Klubs regler.
opnå godkendelse fra Dansk Kennel Klub af datoer for udstillings afholdelse.
finde egnede steder for afholdelse af udstillinger, med ideelle inde-/udendørs faciliteter, samt træffe aftaler med disse.
sørge for at udstillings materiale er up-to-date, og tilstede på udstillingsdagen.
at udstillingslokale/udstillingsområde er ryddeligt efter endt brug.
at der afholdes 2 Barn og Hund konkurrencer om året i forbindelse med det årlige træf og den årlige juleafslutning.
Vedligeholdelse af fodersponsor.
Sørge for ”firmaer” for indløsning af vores præmie bonner. I forbindelse med klubbens årlige træf, kan træfudvalget lave skriftlige aftaler med firmaer gældende for træfweekenden. Disse aftaler laves på samme vilkår, som er gældende for andre firmaer, som indløser vores præmiebonner.
Afholdelse af det årlige julearrangement i forbindelse med årets sidste udstilling.
Opdatering af stillingerne i klubbens ”Årets Hund” konkurrencer.
Succeskriterier og hvordan ved vi, at det lykkes? Et succeskriterie er at hunde deltager på klubbens udstillinger, blandt andet for at sikre eksteriørmæssigt sunde hunde i avlen. Udvalgets arbejde skal være medvirkende til at bibringe foreningen et positivt resultat. Råderum og bindinger/begrænsninger Overholde gældende love og bestemmelser sat af Islandsk fårehundeklub, DKK og FCI. Målgruppen er primært foreningens nuværende medlemmer. Sekundært at tiltrække personer der endnu ikke er medlemmer, for derigennem at gøre disse interesseret i at melde sig ind i klubben. Udvalgets indsats vil som minimum omfatte afholdelse af cirka 5 udstillinger pr. kalenderår, herunder 1 Træfudstilling og 1 Juleudstilling. Udvalgets organisering Udstillingsudvalget konstituerer sig med formand., kasserer og udvalgsmedlem(er). Derudover har udvalget mulighed for at tilslutte personer for ad hoc opgaver.
Udvalgets kommunikation Kommunikation med medlemmerne foregår via klubbens hjemmeside og klubbens Facebookside. Internt i udvalget foregår kommunikation primært via udvalgets interne gruppe på Facebook og via e-mail. Udvalget er ansvarlig for løbende at sende indlæg til klubbens blad Islandshunden.
Tilbagebetaling af indbetalte udstillingsgebyrer. I henhold til Dansk Kennel Klubs Udstillingsreglement, er der to tilfælde, hvor en udstiller er berettiget til at få pengene retur.
Hvis udstiller melder afbud ind tilmeldingsfristens udløb.
Hvis udstiller melder afbud efter tilmeldingsfristen udløb, og der samtidig er fremsendt en autoriseret dokumentation i henhold til Dansk Kennel Klubs udstillingsreglement.
I begge ovennævnte tilfælde skal udstillingsgebyret tilbagebetales, senest 5 dage efter udstillingens afholdelse. Udstillingsledelse Udstillingsledelsen udgøres af udstillingsudvalget. Udstillingsledelsen har ansvaret for, at udstillingsreglerne overholdes. Eventuelle klager skal rettes til udstillingsledelsen på udstillingsdagen. Skriftlige klager skal ledsages af et klagegebyr på kr. 1000,-, som tilbagebetales til klageren, hvis denne får medhold i sin klage. Får klageren ikke medhold i klagen, tilfalder gebyret den arrangerende klub. Udstillingsledelsens afgørelse kan indbringes for Islandsklubbens bestyrelse. Klager modtaget senere end på udstillingsdagen behandles ikke.